National Park Service – Rocky Mountain Beaver Meadows Visitor Center

Rocky Mountain National Park’s Beaver Meadows Visitor Center, built in 1967, was design by Frank Lloyd Wright’s firm, Taliesin Associated Architects, in the years following his death. Beaver Meadows is the Park’s main visitor center, as well as the primary administrative headquarters.   The Park was looking to update their HVAC system to improve indoor air quality and thermal comfort and bring the building’s systems to meet current code requirements.  The new system also needed to be simple to operate and maintain by Park staff members.

360 Engineering provided design analysis, offering the Park several mechanical upgrade options to meet their needs.  Once a decision was made by the Park, 360 provided design development for the full mechanical renovation, including a 4-pipe fan coil system and refurbishment of the existing ventilation system, while maintaining Beaver Meadow’s unique architectural characteristics.

Location

Estes Park, Colorado

Owner

National Park Service

Client

Anderson Hallas Architects

Category

Community
Federal