Breckenridge Grand Vacations Community Center – Rehabilitation

One of the town’s several National Historic Landmarks, the 1909 Breckenridge Schoolhouse underwent a two-year comprehensive rehabilitation to become the Breckenridge Grand Vacations Community Center and Summit County South Branch Library. The 26,000-square-foot space features a new 160-seat feature film theater, a community conference space, a library with multipurpose meeting spaces, expanded reading areas, state-of-the-art technology, and coffee shop, and other amenities. During early design, 360 Engineering provided cost-saving mechanical engineering consulting to the Town of Breckenridge. Based on research and an evaluation of local climate data, the team determined that a full mechanical cooling system was not required, and that a passive cooling system was the most suitable solution. This resulted in a positive impact on the Town’s budget and allowed them to maximize return for their investment in other areas of the building. 360 also designed a new facility-wide mechanical system to accommodate the building’s changed use.

Location

Breckenridge, Colorado

Owner

Town of Breckenridge

Client

Anderson Hallas Architects

Category

Civic
Community